Nieuws

Samsung Galaxy S7 weigert op te laden als hij nat is

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge hebben een detectiemechanisme waardoor ze weigeren om op te laden als de stekker aan vocht wordt blootgesteld.

Dat water en elektriciteit niet de allerbeste vrienden zijn hoeven we je niet te vertellen. De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zouden problemen kunnen vertonen met opladen, nadat ze blootgesteld werden aan water. Een gebruiker deed de ontdekking en berichtte erover op XDA Developers Forum.

Waterdicht van binnenuit

Na het nemen van een onderwaterfoto, probeerde de ongelukkige gebruiker om vier uur later zijn Galaxy S7 Edge op te laden. Meteen merkte hij een foutmelding op: “moisture detected in charging port”. Er bleek dus te veel vocht aan de micro-USB-stekker te zijn waardoor de telefoon niet meer oplaadde.

Samsung maakte de Galaxy S5 destijds waterdicht door onder meer de stekker van het toestel af te schermen. Met zijn nieuwste flagships gaat de Koreaanse fabrikant een stap verder. De Galaxy S7 en S7 Edge werden waterdicht gemaakt van binnenuit. Beide modellen van Samsungs flagship zijn IP68 waterdicht gecertificeerd. Dat wil zeggen dat ze 30 minuten lang water kunnen verdragen als je ze onderdompelt tot 1,5 meter diep.

Detectiemechanisme

Samsung verklaarde aan Techradar hoe de waterdichtheid van zijn flagships precies werkt:

“Je kan de telefoons rechtstreeks met hun oplader verbinden zonder je zorgen te hoeven maken om waterschade. De S7 en S7 Edge hebben namelijk een ingebouwd detectiemechanisme waardoor ze automatisch een fout in de stroomtoevoer [veroorzaakt door blootstelling van de stekker aan water] kunnen registreren. Vervolgens laden de toestellen niet op, en krijg je een waarschuwingsmelding te zien.”

Samsung maakte niet precies duidelijk welke stappen gebruikers het beste kunnen ondernemen als hun telefoon effectief weigert om op te laden na blootstelling aan water. Hopelijk brengt de fabrikant later meer duidelijkheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business