Nieuws

BMW toont zijn auto van de toekomst

BMW viert zijn honderdste verjaardag door honderd jaar in de toekomst te kijken. Hoe zullen auto’s er volgende eeuw uitzien? De autofabrikant toont zijn visie.

Honderd jaar geleden rolde de eerste BMW van de band. Om dit te vieren onthulde de autofabrikant de indrukwekkende conceptwagen Vision Next 100. Volgens BMW zullen we volgende eeuw met z’n allen in dergelijke auto’s over het wegennet manoeuvreren.

De Next 100 is voorzien van een hele resem futuristische snufjes, waarbij autonoom rijden uiteraard niet mag ontbreken. Wanneer je de wagen in ‘Ease Mode’ zet, zal je niet langer het stuur kunnen bedienen en worden de zetels herschikt voor een comfortabele autonome rit. Schakel je daarentegen ‘Boost Mode’ in, dan krijg je terug volledig de controle over het voertuig.

Verder heeft BMW de wagen van ‘Alive Geometry’ voorzien: software die chauffeurs waarschuwt voor mogelijke gevaren. Ook bevat de wagen artificiële intelligentie die kan interageren met voorbijgangers. De wagen zal bijvoorbeeld groen kleuren wanneer het veilig is voor voetgangers om voor de auto te wandelen.

De vele snufjes die in de Next 100 vervat zitten, klinken misschien te mooi om waar te zijn en jammer genoeg is dit momenteel ook nog het geval. De Vision Next 100 zal je dan ook niet meteen kunnen bestellen in je plaatselijke BMW-garage, al blijft het uiteraard mogelijk dat BMW zijn droom over honderd jaar realiteit wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business