Nieuws

Aan de slag met HP’s nieuwe PageWide-printer

HP pakt in Lissabon uit met een nieuwe line-up van PageWide-printers. Wij konden al aan de slag gaan met één van de toestellen en zijn onder de indruk.

HP ziet PageWide als een alternatief voor laserprinters in KMO’s. De toestellen maken gebruik van inkt maar hun prestaties liggen in de lijn van wat je van een laserprinter verwacht. De dingen zijn gericht op KMO’s met een maandelijks printvolume van 500 tot 7.000 pagina’s.

Gemiddelde PageWide

Wij gingen aan de slag met de PageWide Pro MFP 477, een toestel uit de splinternieuwe PageWide-line-up. De printer is uitermate geschikt voor volumes van 750 tot 4.500 pagina’s per maand. Het frissere design van de printer is het eerste wat opvalt. Het toestel is voornamelijk in het wit afgewerkt, in contrast met de donkere zwarte tonen van de vorige generatie.

De interface is eveneens flink verbeterd. Icoontjes zijn groter en duidelijker en de bediening via het aanraakscherm is een stuk aangenamer dan voorheen. Aan verbindingsmogelijkheden geen gebrek: we kiezen voor onze test voor een aansluiting op het bedrijfsnetwerk via ethernet maar ook wifi en Wifi Direct zijn een optie, net als een aansluiting op de pc via een klassieke usb-kabel.

Naar analogie met de vorige generatie printers, die toen nog onder het OfficeJet Pro X-label woonden, kan de PageWide Pro MFP 477 overweg met usb-sticks. Je kan voortaan niet alleen pdf’s afdrukken via een usb-opslagmedium maar ook Office-documenten zoals Word- en Powerpoint-bestanden. Ook NFC tekent present voor NFC touch-to-print-functionaliteit, nieuw voor deze toestelreeks.

Handige installatie

De installatie van de printer is doodeenvoudig. Zodra het toestel is aangesloten op het netwerk, wordt die gevonden door de bijhorende software. Die software kan je downloaden langs de website van HP. De printer in gebruik nemen op meerdere toestellen is een werk van minuten. De initiële set-up die het toestel zelf moet doorlopen, duurt wel even: na ongeveer twintig minuutjes is het toestel klaar voor de eerste prints.

De PageWide-printer zelf biedt ruimte voor in totaal 1.500 vellen papier waarvan 500 in de hoofdlade. Die lade uitnemen en terugplaatsen gaat vlot en gedurende onze test maakten we geen enkele paper jam mee. De printer levert zoals geadverteerd snelheden af die doen denken aan een lasertoestel. Tijdens de test met zwart-wit-testdocumenten leverde de PageWide Pro MFP 477 ongeveer één bladzijde per seconde af. HP claimt dat het toestel 55 bladzijden per minuut aan kan en dat lijkt ons helemaal niet overdreven. De afgedrukte tekst is bovendien van uitstekende kwaliteit. De printer houdt het verder rustig en maakt weinig lawaai.

Dubbelzijdig scannen

De PageWide Pro MFP 477 is niet alleen een printer maar ook een kopieermachine en een scanner. Ook hier kunnen we enkel positief zijn over de snelheid. Bladzijden scannen gaat sneller dan ooit: het toestel kan voortaan recto verso scannen. Meerdere kopieermodi maken het bovendien eenvoudig om twee pagina’s naar één recto-versobladzijde te scannen of andersom.

Evolutie

Het nieuwe PageWide-toestel is geen revolutie tegenover de vorige generatie, wel een significante evolutie. De tweede generatie toestellen incorporeert drie jaar aan opgedane kennis, bezit veel meer beveiligingsmogelijkheden en werkt over het algemeen gewoon vlotter dan zijn voorganger. Dat de nieuwe ingebouwde beveiliging geen optie is maar gewoon standaard geïntegreerd wordt in alle nieuwe HP-printers, juichen we toe. Het toont bovendien aan dat HP niet liegt wanneer het zegt dat beveiliging van het hoogste belang is voor al z’n netwerkprinters.

HP blijft vrezen voor het stigma van inkjet voor grote printvolumes en hoe dat een negatieve impact kan hebben op de perceptie van PageWide, wat meteen ook verklaart waarom de printerreeks z’n eigen line-up kreeg. Onze ervaring: PageWide en je klassieke inkjetprinter maken beiden gebruik van inkt maar daar houdt de vergelijking op. Het toestel presteert betrouwbaar, snel en relatief zuinig. Ervan uitgaande dat de nood om te printen nog geruime tijd blijft bestaat, zien wij dit toestel als een perfecte kandidaat voor een kleine onderneming of een afgebakend departement binnen een grotere onderneming.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business