Nieuws

HP verfrist totale printerportfolio

HP kondigt in Lissabon niet alleen een nieuwe PageWide-line-up aan, ook de inkjet- en laserprinters krijgen een significante update.

PageWide is beslist het stokpaardje van HP, maar de printergigant vergeet ook de traditionele toestellen niet. Zowel de klassieke inkjet-exemplaren als de laserprinters krijgen een flinke upgrade. Inkjet, dat bij HP onder de Officejet-noemer valt, verschijnt in zeven nieuwe incarnaties.

Inkt

[related_article id=”177983″]De OfficeJet Pro 8210, 8720, 8725, 8730 en 8740 printers en AiO’s krijgen allemaal een nieuw uiterlijk. HP noemt het design Print Forward, en het is meer dan alleen esthetisch. Met Print Forward verwerkt de fabrikant de tray waarin afgedrukte pagina’s terechtkomen in het toestel zelf. Het resultaat is een robuuster ogende printer zonder uitstekende elementen die eventueel kunnen sneuvelen als gevolg van onvoorzichtig gebruik.

De printers uit de 8000-reeks krijgen bovendien extra beveiligingsfuncties mee, ingebouwd in de Bios. De toestellen zijn verder sneller dan hun voorgangers. De AiO’s scannen aanzienlijk sneller dan hun voorgangers en ze doen dat bovendien met een kleinere fysieke voetafdruk. De printers zijn beschikbaar vanaf mei met een prijskaartje te beginnen vanaf 129 euro.

Licht gebruik

De OfficeJet Pro 6960 en 6970 zijn de twee benjamins van de vernieuwde inkjet line-up, gericht op erg kleine kantoren of zelfs thuisgebruik, waar het maandelijkse afdrukvolume de 800 bladzijdes per maand niet overschrijdt. De 6000-reeks komt in juni op de markt en begint aan 149 euro.

De interface van de printers werd eveneens vernieuwd en is nu intuïtiever. Connectiviteit via de smartphone mag bij deze toestellen geen probleem zijn. HP richt zich met de ganse line-up op kleine bedrijfjes met een relatief bescheiden printnood. Voor dergelijke kantoren moet de OfficeJet-reeks een besparing van 50 procent opleveren versus laser.

Laser

Ook de LaserJet-reeks krijgt enkele nieuwe telgen. HP pakt hier opnieuw uit met kleinere en snellere toestellen. De toner in de cartridges werd verbeterd zodat het toestel minder moet opwarmen alvorens het printen kan beginnen, waardoor de printer sneller uit de startblokken kan schieten. HP claimt dat zijn LaserJets de snelste first page out van de markt hebben.

De LaserJet Pro M501 pro is een light-versie van de eerder geïntroduceerde 506. De zwart-witprinter is gericht op de KMO die een maandelijks printvolume van 6.000 bladzijden voor ogen heeft. Het toestel moet vanaf april beschikbaar zijn voor 490 euro. Wie kleur wil, kiest hier beter voor de LaserJet Pro MFP M377dw. De printer zal samen met de 501 in de winkel liggen voor 399 euro en is bedoeld voor KMO’s die een volume van ongeveer 4.000 pagina’s voor ogen hebben.

Samen met de PageWide-reeks vernieuwt HP in Lissabon zo zijn ganse printerportfolio. Het bedrijf hoopt met de nieuwe producten de hardware in huis te hebben om marktleider te blijven in een zeer competitieve markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business