Nieuws

Google helpt je reis plannen

Dankzij een nieuwe toevoeging voor de mobiele zoekmachine van Google, kan je voortaan makkelijk hulp vragen aan de online reisagent. Al kan het toch nog makkelijker.

Vakantie is tof. Die vakantie plannen kan ook tof zijn, maar is vaak gewoon een heel gedoe. Google probeert die pijn wat te verzachten met zijn Destinations, een uitbreiding van zijn zoekmachine. De dienst, die enkel beschikbaar is via je mobieltje, staat je bij met raad en daad.

Als je op vakantie wilt gaan naar bijvoorbeeld Schotland, krijg je een overzicht van alle mogelijke en populaire bestemmingen, compleet met informatie over vluchten, hotels en planningen. Zo krijg je te zien hoe anderen hun verblijf inplannen om inspiratie op te doen. Wie geen idee heeft hoeveel tijd hij moet uittrekken voor een museum, krijgt zo te zien hoelang anderen er besteden.

Luiheid en gedoe

Wie zijn telefoon juist instelt (zie hieronder), kan kiezen wanneer hij wil gaan, met hoeveel personen en hoeveel het mag kosten. Er zijn echter beperkingen: Volgens The Verge krijg je wel alle informatie te zien, maar Google vertelt je vaak niet hoe je van de ene stad naar de andere kan geraken. Bovendien is er geen optie om een voorgesteld vakantieplan te aanvaarden en moet je uiteindelijk zelf nog alle vluchten en hotels boeken. Een luie reisagent dus.

Om Google Destinations te gebruiken, geef je in de zoekbalk je bestemming in, gevolgd door vacation of destination. Opgelet: wil je gebruik maken van alle informatie die de dienst te bieden heeft, dan moet je je zoektaal in het Engels zetten én aangeven dat je gebruik wilt maken van google.com in plaats van google.be of google.nl. Anders krijg je veel minder mogelijkheden. Je verandert dit in de instellingen, bij Accounts & Privacy.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business