Nieuws

Flickr zet grote stap achteruit in strijd met Google Foto’s

Flickr maakt zijn tooltje om automatisch foto's naar de dienst te uploaden voortaan betalend en schakelt zichzelf zo uit als concurrent voor Google Foto's en Dropbox.

In de strijd om populairste fotodienst heeft Flickr net een flinke stap achteruit gezet ten opzicht van concurrent Google Foto’s. Gebruikers moeten voortaan een maandelijks abonnement betalen om foto’s automatisch naar de dienst te kunnen uploaden. [related_article id=”167566″]

De fotodienst, die in handen is van Yahoo, lanceerde Flickr Uploadr in mei vorig jaar als onderdeel van een grotere redesign van zijn mobiele en webapps. Net zoals dat bij Google Foto’s of Dropbox het geval is, laat Flickr Uploadr toe om foto’s van je mobiel toestel of computer automtisch naar de cloud te uploaden. Maar in tegenstelling tot deze diensten kan dat voortaan niet langer gratis.

Flickr Uploadr zal vanaf nu deel uitmaken van Flickr Pro, de betalende versie van de fotodienst. Met die beslissing schakelt Flickr zichzelf uit als concurrentie voor Google Foto’s en Dropbox als favoriete clouddienst om je foto’s te bewaren.

Wie toch bij Flickr zweert en de dienst wil blijven gebruiken, inclusief Flickr Uploadr, kan in de komende twee weken een jaarabonnement op Flickr Pro afsluiten aan 30 procent korting. Je betaalt nu tijdelijk 35 dollar in plaats van 50 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business