Nieuws

Teksten in Google Docs sneller te doorzoeken

Google voert enkele aanpassingen door aan zijn teksverwerker Google Docs die het gemakkelijker maken om door een document te navigeren.
Een nieuwe knop laat je snel door een tekst zappen.

Google Docs krijgt een update waardoor het meer grip verwerft op de structuur van een tekst. De software krijgt een nieuwe tool die de hoofdlijnen van een document oppikt via titels en tussentitels en het zo gemakkelijker maakt om naar een bepaald deel te springen. Schrijf je vrij chaotisch en bezit je tekst weinig opdeling? Google docs kan zelf aan de slag gaan en “logische scheidingen” introduceren tussen alinea’s. Verder voegt de update ook een knop toe die toelaat lange documenten te doorzoeken aan “supersnelheden“.

De verbeteringen zullen te vinden zijn op de webversie van Google Docs (dat geïntegreerd is in Google Drive) en in de Androidversie van de Google Docs app. Het is nog niet bekend of de extra tool ook op iOS gelanceerd zal worden.

Om de structuur van je tekst tevoorschijn te halen klik je op tools en documentoverzicht in de webapp van Google Docs. Op je smartphone ga je op zoek naar documentoverzicht in het menu dat je in de rechterbovenhoek kan openen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business