Nieuws

Amazon koopt Boeing 767’s om pakjes te vervoeren

Amazon is het beu dat zijn pakjes niet op tijd besteld worden in drukke periodes. Het koopt dan maar zijn eigen vliegtuigen.

Bij Amazon draaien ze hun hand niet om voor een ambitieus project meer of minder. In het verleden zocht de webwinkel al zijn heil in drones om pakjes te vervoeren over korte afstanden en nu heeft het plannen met vliegtuigen. De Amerikaanse online retailers heeft een leaseovereenkomst afgesloten met Air Transport Service Group voor twintig Boeing 767-toestellen.

Het plan kadert in het doel om tijdige levering steeds te kunnen verzekeren, ook in drukkere periodes. Tijdens belangrijke feestdagen als Kerstmis doet de winkel namelijk erg goede zaakjes, en daar willen ze op kapitaliseren. Wanneer pakjesdiensten echter ondermand zijn in deze periodes, is dat nadelig voor zowel Amazon als de consument.

Het is niet het eerste ambitieuze project van Amazon, dat in Nederland zijn droneproject gaat opstarten. Het is de bedoeling dat deze drones de levertijd in de toekomst kunnen verminderen tot 30 minuten. Tenminste als de klant binnen een straal van 15 kilometer woont en het pakje niet meer weegt dan twee kilogram.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business