Nieuws

Sony onthult futuristische hoofdtelefoon voor rond je nek

Met de nieuwe hoofdtelefoon van Sony kan je naar muziek luisteren zonder dat ook maar een deel van het gadget je oren raakt.

Eerder deze maand kondigde Sony een nieuw research and development-project aan, welke door het Japanse bedrijf Future Lab wordt genoemd. Als onderdeel van dit programma zal Sony prototypes van producten die nog steeds in ontwikkeling zijn met de wereld delen. Hierdoor krijgt eenieder de kans om feedback te geven en kan Sony deze opmerkingen eventueel in zijn nieuwe producten verwerken.

[related_article id=”177858″]

Nog geen twee weken na de aankondiging van het project heeft Sony zijn eerste prototype klaar. Het gaat om een hoofdtelefoon die je rond je nek dient te dragen als een halsketting. Het bluetoothapparaat bevat multidirectionele speakers, waardoor het geluid richting je oren kan gestuurd worden, zonder dat je oortjes dient te dragen. Bovendien kan je tijdens het beluisteren van je favoriete muziek nog steeds alle achtergrondgeluiden horen en heeft je omgeving geen last van het geluid.

Wie van een meer traditionele luisterervaring wil genieten, kan gebruik maken van de kegelvormige oortjes die bij de hoofdtelefoon worden geleverd. De oortjes hebben een gat in het midden, waardoor je nog steeds omgevingsgeluiden kan horen. Hierdoor kan je een gesprek voeren met je vrienden, terwijl je op de achtergrond muziek hoort.

Sony legt er de nadruk op dat het hier een prototype betreft. Het Japanse bedrijf deelt niet mee of je het toestel ooit daadwerkelijk zal kunnen kopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business