Nieuws

Drone-racing: de sport van de toekomst?

Dronewedstrijden zijn momenteel aan een razendsnelle opmars bezig. Dit weekend ging een tiener met maar liefst 250.000 dollar aan de haal tijdens een internationale drone-race.

De populariteit van drones neemt de laatste tijd erg snel toe. Waar het vroeger nog werd aanzien als een gadget waar kinderen veel plezier mee kunnen beleven, zijn er tegenwoordig verschillende bedrijven die de toestellen professioneel inzetten. Ook is er een volledig nieuwe sport ontstaan, waarbij deelnemers hun drone zo snel mogelijk doorheen een parcours manoeuvreren.

[related_article id=”177855″]

Behalve de eer vechten dronepiloten tijdens de wedstrijden om een hoop geld. Zo werd er dit weekend maar liefst een miljoen dollar aan prijzengeld uitgedeeld tijdens de allereerste World Drone Prix in Dubai. De 15-jarige Luke Bannister ging met de gouden medaille aan de haal en ziet zijn bankrekening gespijsd met maar liefst 250.000 dollar.

Wie zich geroepen voelt om de Belgische driekleur met zijn dronetalenten te verdedigen, kan zich inschrijven voor DronePortal. De dronewedstrijd zal op 10 april doorgaan in het Limburgse Brustem in een oude legerloods. Veertig piloten uit de Benelux krijgen de kans om tegen elkaar te strijden voor de eerste plaats. Drone-Racing Belgium zal bovendien tijdens de wedstrijd op zoek gaan naar getalenteerde piloten die ons land kunnen vertegenwoordigen op internationale wedstrijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business