Nieuws

Hackers verdienden grof geld aan gestolen Instagram-accounts

Twee Nederlandse tieners hebben in totaal tienduizenden euro’s verdiend door het hacken van Instagram-accounts.

Instagram biedt een eenvoudige manier voor bedrijven om reclame te maken. Gebruikers kunnen namelijk miljoenen volgers hebben, welke je met een druk op de knop kan bereiken. Het is echter niet eenvoudig om aan zo’n grote groep volgers te geraken. Vandaar dat je aan sommige gebruikers geld kan geven om advertenties via hun accounts te verspreiden.

Commercieel interessant

Twee Nederlanders hebben het op zich genomen om geld af te troggelen van bedrijven zonder dat ze zelf ook maar één Instagram-volger nodig hadden. Met behulp van phishingmails hadden de twee tieners namelijk hun handen gelegd op de logingegevens van honderden Instagram-gebruikers. Het duo had op zijn minst twee Nederlandse Instagram-accounts gehackt. De slachtoffers hadden elk miljoenen volgers, wat hen commercieel erg interessant maakte.

[related_article id=”178137″]

Meerdere bedrijven werden door de mannen benaderd om reclame te kunnen maken op ‘hun accounts’. De bedrijven wisten niet dat het om gehackte accounts ging en betaalden het duo in totaal tienduizenden euro’s. Later deze week wordt besloten of de twee Nederlanders nog langer worden vastgehouden.

Beveiliging

Heb je het vermoeden dat je Instagram-account is gehackt? Verander dan onmiddellijk je wachtwoord. Ook doe je er goed aan gebruik te maken van tweestapsauthenticatie. De technologie, die sinds kort door Instagram wordt ondersteund, laat een extra authenticatiestap toe. Zo zal je bijvoorbeeld niet alleen een wachtwoord moeten ingeven, maar eveneens een code die via sms wordt verstuurd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business