Nieuws

WD PiDrive geeft je Raspberry Pi 314 GB opslag

Western Digital viert Pi-dag met de lancering van de PiDrive, een 314 GB grote harde schijf voor de Raspberry Pi.

Western Digital onthult met de PiDrive een harde schijf die speciaal werd ontwikkeld voor de Raspberry Pi. De schijf biedt 314 GB opslagruimte en is aangepast aan de energiecapaciteit van de minicomputer.

Dat WD de schijf vandaag lanceert, is geen toeval. 14 maart, of in de Amerikaanse notatie 3/14, wordt internationaal immers beschouwd als Pi-dag, een feestdag voor de wiskundige constante π. Ook de ietwat absurde opslagcapaciteit van 314 GB is in dat opzicht duidelijk beredeneerd.

De WD PiDrive kan met de Raspberry Pi worden verbonden via usb en is snel genoeg om die aansluiting ten volle te benutten. De schijf wordt bovendien geleverd met een speciale versie van BerryBoot aan boord, waarmee je eenvoudig een OS naar keuze op de schijf kan installeren.

Met een prijskaartje van 45,81 dollar, omgerekend zo’n 41 euro, is de PiDrive duurder dan een Raspberry Pi op zich. Maar als je de minicomputer bijvoorbeeld als mediaserver gebruikt, kan het groot aantal gigabytes interessant zijn ten opzichte van een sd-kaartje of usb-stick.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business