Nieuws

Here Maps neemt afscheid van Windows Phone

Here Maps, lange tijd één van de troeven van Windowstelefoons, stopt met de ondersteuning van zowel Windows Phone 8 als het nieuwe Windows 10 Mobile.

Arme Windowstelefoons. Microsoft werkt zo hard om ontwikkelaars warm te maken voor zijn eigen mobiele besturingssysteem maar zowel gebruikers als appdesigners blijven afhaken. Here Maps was sinds het Nokia-tijdperk een belangrijke troef voor het besturingssysteem, maar bij de overname van de telefoonafdeling kreeg Microsoft de kaartendienst er niet bij. Here Maps is, voor wie de dienst niet kent, een volwaardige concurrent voor Google Maps die uitblinkt in offline navigatie, zowel te voet als met de wagen of het openbaar vervoer.

Niet op Windows 10

Here kondigt nu aan dat het de ondersteuning van Windows Phone 8 alsook Windows 10 (Mobile) volledig stop zet. Dat weet The Verge. Wie Windows Phone 8.1 gebruikt en geen upgrade naar Microsofts nieuwe besturingssysteem plant, kan Here blijven gebruiken. De kaarten-app krijgt dan wel geen updates meer. Kreeg jouw toestel al wel de upgrade, of ben je in het bezit van een splinternieuwe Lumia zoals de 950, dan wordt Here Maps onbruikbaar vanaf 30 juni.

[related_article id=”176813″]

“De Here-applicaties waren compatibel met Windows 10 dankzij een workaround die niet meer zal werken vanaf die datum”, aldus een woordvoerder. “Om Here voor Windows 10 te blijven aanbieden zouden we de apps helemaal opnieuw van de grond op moeten ontwikkelen”, klinkt het. Here besliste dat het sop de kolen niet waard was, en besloot om Here Maps uit de Windows 10 winkel weg te halen.

Bing

Here is niet de eerste applicatie die Windows Phone verlaat. Enkele belangrijke Amerikaanse bedrijven stopte de ondersteuning al en ook Pinterest vond het niet meer de moeite om een applicatie voor het mobiele OS met beperkte volging te onderhouden. Het verdwijnen van Here is bijzonder pijnlijk voor Microsoft. Google Maps is evenmin beschikbaar op Lumia-toestellen zodat gebruikers met Bing Maps zitten als enige keuze voor een high-profile-kaartendienst.

Here Maps is sinds midden vorig jaareigendom van Audi, BMW en Mercedes. Microsoft haalt zijn eigen kaarten bij Here Maps, maar de app die daarbij hoort is een stuk beperkter dan waar gebruikers vandaag nog van kunnen genieten. Het is frappant dat Microsoft, ondanks alle moeite die het bedrijf er in pompt, zo weinig succes boekt met het aantrekken of zelfs gewoon bijhouden van ontwikkelaars van populaire apps.

here mapslumiamicrosoftmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen