Nieuws

Proximus legt zich toe op slim verkeersbeheer

Samen met twee Gentse bedrijven richt Proximus een nieuwe organisatie op die slimme mobiliteitsoplossingen zal aanbieden.

Proximus wordt hoofdaandeelhouder van een nieuw bedrijf dat zich werpt op verkeersoplossingen op basis van big data. De organisatie is het resultaat van een samensmelting van drie bestaande ondernemingen: Flow, Be-Mobile en Mobile-For.

Het bedrijf gaat zich vestigen in Gent, waar Flow en Be-Mobile hun hoofdkwartier hebben, en zal zo’n 50 werknemers tellen. Het wil voor zijn klanten diensten als mobiliteitsmonitoring, dynamische verkeersbegeleiding en elektronische tolheffing verzorgen.

Be-Mobile en diens zusterbedrijf Flow hebben al expertise opgebouwd in het verzamelen en analyseren van real-time verkeersdata. Mobile-For is een dochteronderneming van Proximus die het betalend sms’en voor parkeer- en busdiensten afhandelt. De bedrijven bundelen de krachten “om de bereikbaarheid van steden te verhogen en verkeersstromen te beheren en te optimaliseren.”

Jan Cools van Be-Mobile en Philip Taillieu van Flow zullen de leiding nemen bij de nieuwe organisatie. De officiële naam van het bedrijf is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business