Nieuws

Google wil hoofdkwartier ombouwen tot reusachtige tent

Google plant de constructie van een nieuw hoofdkwartier in Mountain View. De schetsen van het gebouw doen nog het meest aan een reusachtige tent denken.

Vorig jaar diende Google een aanvraag in bij de Amerikaanse stad Mountain View voor de constructie van een gebouw met twee verdiepingen. Toen deden enkele schetsen van het nieuwe hoofdkwartier de ronde, maar sindsdien bleef Google erg stil over zijn bouwplannen. Het softwarebedrijf heeft deze week echter de stilte doorbroken en toont gedetailleerde beelden van het toekomstige gebouw.

Wat meteen opvalt bij het bekijken van de schetsen, is het moderne uiterlijk van het gebouw. Het hoofdkwartier dat Google voor ogen heeft, kan je nog het best vergelijken met een reusachtige tent. Het dak bestaat namelijk uit luifels die omhoog worden gehouden door sierlijke tentpalen. De luifels dienen niet alleen voor bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, maar verspreiden eveneens daglicht over het volledige gebouw.

Bovendien staan de natuur en gemeenschap centraal in het ontwerp. Op de begane verdieping is er namelijk een zogenaamde ‘Green Loop’ voorzien, waardoor eenieder uit de buurt mag wandelen. Langs de route zullen bovendien verschillende eetgelegenheden en winkels worden geopend, waar zowel Googlers als voorbijgangers kunnen ontspannen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business