Nieuws

Twitter omarmt Windows 10 Mobile

Windows Phone krijgt een broodnodig hart onder de riem van Twitter. Het sociale netwerk lanceert een applicatie voor Windows 10 Mobile.

Windows 10 Mobile komt niet zo vaak goed in het nieuws. Eergisteren deelden we nog mee dat de populaire kaartendienst Here Maps haar ondersteuning voor het platform opgeeft maar vandaag doe een populaire appontwikkelaar het omgekeerde. Twitter lanceert een applicatie die het One Windows-verhaal van Microsoft omarmt. De app zal dus op alle Windows 10-platformen werken, inclusief Windows 10 Mobile.

De app is gebouwd op Microsofts Universal Windows Platform en past zich zo naadloos aan toestel en schermformaat aan. Dezelfde applicatie draait met andere woorden op je laptop, je tablet en je smartphone. Twitter kiest er bovendien voor om alle belangrijke en veelgevraagde functies, gekend van andere platformen, te integreren. Denk aan Twitter Moments, groepsberichten en video. Twittter behoudt verder het geliefde donkere thema van de oude Windows Phone-applicatie.

Als alles goed gaat begint Microsoft deze week nog met een uitrol van de upgrade naar Windows 10 Mobile voor een aantal smartphones die Windows 8(.1) draaien, wat de timing van Twitter perfect maakt. Ook wie geen Lumia-smartphone heeft kan aan de slag met de app. Je downloadt de Twitter-applicatie gratis in de winkel van Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business