Nieuws

Chinese Baidu gaat eigen zelfrijdende auto testen in de VS

De Chinese zoekgigant Baidu trekt naar de autowegen van de Verenigde Staten om de zelfrijdende auto die het ontwikkelt op punt te zetten. Het wil binnen enkele jaren een commerciële optie lanceren.

Baidu mikt erop om in 2018 zijn zelfrijdende wagens te kunnen commercialiseren. De Chinese zoekgigant – in meerdere aspecten een Oosterse evenknie van Google – onthulde twee jaar geleden zijn plannen voor de zelfrijdende technologie, die het in samenwerking met BMW uitvoert. Vorig jaar vervolledigde Baidus auto zijn eerste chauffeurloze test op de weg in Beijing, waarbij het een aangepaste BMW 3 gebruikte.

Het bedrijf wil de technologie nu ook kennis laten maken met de wegen in de Verenigde Staten. Andrew Ng, Baidus hoofdonderzoeker, gaf daarvoor twee redenen aan: het verbeteren van de samenwerking met de Amerikaanse regering en de nabijheid van onderzoekers werkzaam in Baidu’s technologiecentrum in Silicon Valley.

Baidu hoopt met zijn zelfrijdende auto’s in eerste instantie een soort van shuttle opzetten in Chinese steden, waarbij de wagens grotendeels hetzelfde traject zullen volgen om zo onverwachte situaties tot een minimum te beperken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business