Nieuws

Twitter behoudt limiet van 140 tekens

Het wordt in de toekomst niet meteen mogelijk om een boek te publiceren op je Twitter-profiel. De limiet zal namelijk niet worden verhoogd.

Sommigen dingen zijn en zullen nooit anders zijn. Dat moet Twitter-ceo Jack Dorsey gedacht hebben toen hij vorige week verscheen in The Tonight Show, ter ere van het tienjarige bestaan van het sociale vogeltjesmedium. Twitter ondergaat de laatste tijd grote veranderingen, met tweets die niet langer chronologisch verschijnen, privéberichten zonder limiet en andere Facebookesque vernieuwingen, en ook de gewone Tweet-limiet van 140 tekens kwam ter sprake.

Volgens Dorsey verplicht de limiet er ons toe om onze boodschap kort, bondig en to the point te houden. Een noodzakelijke vereiste met alle politici die het medium gebruiken. “Het staat toe om de kortheid van het moment vast te leggen,” zegt de ceo.

Daar staat tegenover dat Twitter ook lang beweerde dat het zijn tijdlijn niet zou aanpassen, naar het model van Facebook. Een week nadat Dorsey dat verklaarde, was de verandering er toch plots. Een teken aan de wand? Of kunnen we blijven genieten van onze rust en stilte-na-140-tekens?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business