Het bekende horlogemerk Casio brengt een Android Wear-horloge uit met een indrukwekkende batterij. Ideaal voor sporters en de onhandige medemens.

casio-android-wear-1400-ed

Een slim horloge is een erg leuk en handig hebbeding, tot de batterij plat is. De doorgaans dure toestellen zijn bovendien erg kwetsbaar en durven al wel eens snel de geest geven. Voor beide problemen heeft Casio een oplossing klaar, al zal je de buidel flink mogen opentrekken; zelfs naar Apple-normen.

Een recent model met een erg retro look.
Een recent model met een erg retro look.

Terwijl je een slim horloge van Apple na gisteren op de kop kan tikken voor 369 euro, zal je voor de Casio minstens 500 dollar moeten betalen. In Europa kan die prijs oplopen tot omgerekend 600 euro. Best veel voor een fabrikant die doorgaans betaalbare horloges verkoopt.

Het smartwatch zal robuust zijn, wat betekent dat het water, stof en valschade kan weerstaan. Ideaal voor de iets onhandigere medemens en voor de sporter die liefst naar buiten trekt. Met een batterij die, wanneer gewoon gebruikt als horloge, een maand kan meegaan, kan je dit horloge met een gerust hart meenemen op survivaltocht. Qua design heeft het slimme horloge veel weg van Casio’s G Shock-lijn.

Het horloge, WSD-F10 genaamd, zal beschikbaar zijn vanaf 25 maart. In het pakket krijg je naast de robuuste functies ook een druksensor, een kompas en hopen extra software voor de gemiddelde survivalist.