Nieuws

iOS 9.3-update laat oudere iPads vastlopen

Gebruikers met een oudere iPad 2 of iPad 2 Mini hebben het misschien gemerkt: de nieuwste update voor iOS kan je toestel doen vastlopen. Gelukkig is er een oplossing.

iPad4

Het lijkt een steeds wederkerend verhaal: een nieuwe versie van Apples besturingssysteem iOS wordt vrijgegeven en meteen horen we van verschillende toestellen die zijn vastgelopen. Dit keer zijn het vooral oudere modellen van de iPad die hinder ondervinden. Gebruikers met een iPad 2 of iPad 2 Mini lijken het merendeel van de gedupeerden uit te maken.

Het probleem doet zich voor wanneer de je tijdens het updaten je inloggegevens voor je iCloud-account moet ingeven. Het apparaat loopt vast en opeens heb je een mooie, dure baksteen in je handen. De oplossing lijkt gelukkig eenvoudig: verbind je toestel met je computer met iTunes erop en rond de update op die manier af. Nagenoeg alle problemen zouden zo op te lossen zijn, al is het natuurlijk mogelijk dat het hier en daar toch niet werkt.

Het lijkt geen fundamenteel probleem te zijn, zeker niet omdat de oplossing makkelijk is, maar niettemin is het een vervelend euvel. De Twitter feed van het Apple Support-team liep dan ook al snel over. Het is dan ook nooit een overbodige luxe om een back-up te voorzien voor je gegevens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business