Nieuws

Apple maakt eigen tv-serie over apps

Apples eerste eigen televisieserie zal draaien rond apps. Geen grote verrassing van de expert ter zake, net zomin als dat de serie exclusief op Apple TV te zien zal zijn.

‘Schoenmaker blijf bij je leest’, moeten ze gedacht hebben bij Apple. Een eigen televisieserie produceren, behoort niet meteen tot de kerntaak van de fabrikant van de i-producten, dus heeft het bedrijf besloten dat zijn eerste serie zal draaien rond iets dat het als geen ander kent: apps. Apple werkt hiervoor samen met Ben Silverman, Howard T. Owens en Will.i.am.

Het idee om een serie te maken rond apps komt van Silverman. De serie zou draaien rond de app-economie. Een script zou er niet zijn, wat doet uitschijnen dat het eindresultaat meer op een documentaire zal lijken dan op een gezellige vrijdagavondserie. Het is dan ook volledig onduidelijk wat de rol van rapper Will.i.am gaat zijn.

Toch is de medewerking van de Black Eyed Peas-ster niet geheel vreemd: hij heeft al meermaals laten blijken dat hij enorm geïnteresseerd is in technologische innovatie. Zo bracht de entertainer in het verleden ook al eigen smartwatches uit.

Eigen productiehuis?

Daarnaast zou Apple tegelijkertijd aan een documentaire werken in zes delen die ‘The Score’ zal gaan heten. Hiervoor werkt het samen met productiehuis Vice. Voor geen van beide series is een releasedatum bekend. Apple liet enkel nog weten dat het niet van plan is om een productiehuis te worden in de trant van Amazon of Netflix, wat meteen de geruchten de kop indrukt over een serie met Dr. Dre.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business