Nieuws

Apple verzwijgt slappe binnenkant nieuwe iPad Pro

Hoewel Apple beweert dat de nieuwe, kleinere iPad Pro even krachtig is als zijn grote broer, blijkt dit niet het geval te zijn. Dat bewijzen benchmarktests.

Om na te gaan in hoeverre de beweringen van Apple kloppen, ging TechCrunch aan de slag met de nieuwste telg van het iPad-geslacht. Volgens het bedrijf uit Cupertino zou de nieuwe, kleinere iPad Pro even goed en krachtig zijn als de originele, uit de kluiten gewassen versie. Matthew Panzarino, die de benchmarktests uitvoerde, moet die claim echter tegenspreken.

https://twitter.com/panzer/status/712327424659161089

Geekbench, die test hoe krachtig een processor is, gaf immers te kennen dat de kleine iPad Pro slechts 2 GB LPDDR4 RAM-geheugen bezit, in plaats van 4 GB, zoals zijn grote broer. Tevens lijkt de processor onderklokt te zijn, zodat hij 2,16 GHz haalt, in plaats van de oorspronkelijke 2,24 GHz.

Geen pluimen

Dit gaf als resultaat dat een enkele processorkern in de test een score behaalt van 3022 ten opzichte van 3231 bij de grotere Pro, terwijl meerdere kernen een score behalen van 5107 ten opzichte van 5482. Op zich geen erg groot verschil, maar wel het bewijs dat Apples beweringen niet helemaal kloppen. De nieuwe iPad Pro is nog steeds krachtiger dan de concurrerende iPad Air 2 en de iPhone 6S, maar voor een nieuw toestel mag dat geen pluim op de hoed betekenen; een ander resultaat was beschamend geweest.

Naar de redenen voor de zwakkere binnenkant is het raden, al vermoeden we dat de halvering van de processorkracht te maken heeft met het kleinere scherm. Toch is een halvering van het werkgeheugen een drastische maatregel. De onderklokte processor zou te maken kunnen hebben met het beter beheren van de warmte die de processor genereert.

Wel is er goed nieuws voor geïnteresseerden in de nieuwe iPhone SE: benchmarktests wijzen uit dat Apple zijn claim hier wel hard kan maken, waardoor het toestel even krachtig is als de iPhone 6S.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business