Nieuws

Microsoft toont virtuele teleportatie met Hololens

Microsoft heeft een nieuwe techniek ontwikkeld om mensen virtueel naar een andere locatie te teleporteren. Het demonstreert de 'holoportation'-technologie in een video.

Microsofts nieuwste Hololens-demo lijkt rechtstreeks uit Star Wars te komen. Met een techniek die het ‘holoportation’ noemt, kan het mensen virtueel naar een andere locatie teleporteren.

De holoportation-technologie werd ontwikkeld door Microsofts I3D-onderzoeksgroep. Met behulp van een verzameling 3D-camera’s en Microsofts augmented reality-bril Hololens, is het team er in geslaagd om een live hologram van een persoon op een andere locatie te projecteren. Een soort virtuele teleportatie dus.

Als dat erg sciencefiction klinkt, dan is dat omdat het dat ook is. Holoporation doet erg hard denken aan de holografische communicatie in Star Wars, maar ook in andere sci-fi hebben we al gelijkaardige technologieën zien opduiken.

De hoeveelheid hardware (en rekenkracht) die nodig is om de virtuele teleportatie te realiseren, is niet min. In de demo zien we hoe Microsoft acht 3D-camera’s op verschillende hoogtes gebruikt om een volledig 3D-model van een persoon te maken en alle bewegingen te registreren.[related_article id=”178448″]

Met behulp van een Hololens kan een persoon op een andere locatie de beeltenis voor zich weergeven. Wordt van beide personen een 3D-model gemaakt, dan kunnen ze elkaar virtueel ontmoeten en zelfs tot op zekere hoogte interageren via de Hololens. Naast live projectie kunnen de beelden ook worden opgenomen om later af te spelen. De 3D-modellen kunnen zelfs vergroot of verkleind worden.

Het is ondertussen al een goed jaar geleden dat we de eerste demo’s van Microsofts Hololens te zien kregen. Sindsdien heeft het bedrijf ons meermaals verrast met nieuwe toepassingen, maar holoportation is zonder twijfel de meest indrukwekkende technologie die we al te zien kregen.

Voorlopig is enkel Microsoft zelf nog maar met de bril aan de slag gegaan, maar binnenkort kunnen ook externe onderzoekers en ontwikkelaars met de eerste versie van de Hololens aan de slag. Op een consumenteneditie blijft het nog even wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business