Nieuws

Facebook verontschuldigt zich voor op hol geslagen Safety Check

Na de aanslag in Lahore, Pakistan, kregen heel wat Amerikanen en Europanen van Facebook de vraag of ze veilig waren. Facebook wijst met de vinger naar een bug.

De Safety Check van Facebook sloeg afgelopen zondag op hol. Naar aanleiding van de aanslagen in Lahore in Pakistan, waarbij 69 mensen om het leven kwamen, schakelde Facebook zijn tool in, met gemengde resultaten. Vele Pakistanen konden hun vrienden en familieleden laten weten dat ze veilig waren, maar tegelijkertijd kregen heel wat mensen in Amerika en Europa ook de vraag of zij getroffen waren door de aanslag.

Zij die de notificatie kregen via de app keken wellicht even raar op, maar zij die de vraag kregen via sms, waren wellicht wat ongerust: in de sms werd immers niet vermeld dat de aanslag plaatsvond in Pakistan. Facebook verontschuldigt zich nu voor eventuele onrust die het veroorzaakt heeft.

Het is niet de eerste keer dat Facebook kritiek krijgt omtrent de functie. Toen de tool in november voor het eerst gebruikt werd voor iets anders dan een natuurramp – Parijs had toen de bedenkelijke eer om de eerste te zijn – klonk het dat Facebook lichtelijk racistisch was omdat het de functie niet inschakelde in Beiroet, toen ook daar enkele dagen eerder een aanslag plaatsvond. Ook na de aanslagen in Brussel kwam er kritiek, omdat het twee uur duurde eer Facebook in actie schoot.

Facebook wijt de recente strubbelingen aan bugs in het systeem en belooft dat het eraan werkt. Ondertussen werkt het ook verder aan het beschikbaar maken van de functie voor alle landen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business