Nieuws

Google Foto’s bewaart originele foto’s na bewerking

Ben je iets te enthousiast geweest met de bewerking van je digitale beelden op Google Foto’s? Geen probleem: de fotodienst bewaart ook je originele foto’s.

Foto’s worden vandaag grotendeels met de smartphone getrokken. Wie een Android-toestel of iPhone heeft, kan gebruik maken van Google Foto’s om direct alle foto’s naar de cloud te back-uppen zodat er niets verloren gaat. Op de redactie zijn we wild van de fotodienst van Google, maar het enige wat we voorlopig nog missen zijn de uitgebreide bewerkingstools van Picasa.

Vorige maand kreeg Google Foto’s een kleine uitbreiding om je foto’s gemakkelijker onderweg te bewerken, maar nu blijkt dat we op onze mobiele toestellen sneller fouten maken. Je foto’s bewaren betekende vroeger automatisch dat de originele versie niet meer beschikbaar is, maar dat probleem pakt Google nu aan.

[related_article id=”167566″]

Iedereen die de Androidapp Google Foto’s gebruikt om fotobewerkingen uit te voeren, kan voortaan gerust zijn. Alle bewerkingen die je doet kan je zonder problemen bewaren, omdat Google de originele foto’s voor je blijft bewaren. Zelfs wanneer je de vele filters gebruikt om je foto wat op te smukken, heeft dat geen invloed op het origineel.

Belangrijk: deze functie zit in Google Foto’s versie 1.17. Kijk dus eerst goed na voordat je als een gek alle foto’s gaat bewerken met het idee dat de originele versies steeds beschikbaar blijven. Wie foto’s bewerkt in de internetbrowser of op iPhone geniet (nog) niet van deze functie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business