Op Microsoft Build stelde de techreus een leuk geschenk tentoon voor Mac-gebruikers. Hun Office-pakket gaat extensies ondersteunen.

Advertentie

Office for mac

Office lijkt niet echt een prioriteit te zijn op Microsoft Build 2016. Toch is het niet volledig stil rond de populairste kantoorsuite in techland. Zo werden toch enkele verbeteringen voorgesteld voor zowel gebruikers als ontwikkelaars. Het grootste nieuws dat hier te rapen viel, was dan ook de toevoeging van zogenaamde ‘add-ins’, zeg maar extensies, voor Office voor Mac.

Dergelijke extensies zijn al langer beschikbaar voor Windows-gebruikers, maar nu krijgen ook fans van Apple ze. Een logische evolutie, aangezien ook de iOS-suite en de online versie ze reeds hadden. Bovendien probeert Microsoft nu al enige tijd zieltjes te winnen bij concurrerende platformen, zoals Android en iOS.

Samen met de add-ins werden ook manieren voorgesteld om ze te maken. Eén van de grootste add-ins die nu al beschikbaar is, is die van Starbucks voor Outlook. Die maakt het mogelijk om geschenkbonnen rechtstreeks per mail te verzenden en om bijvoorbeeld een koffiepauze te organiseren. Wie wil, kan dan op voorhand ook al meteen zijn bestelling doorgeven.