Nieuws

Blue Origin scoort drie keer op rij met herbruikbare raket

Blue Origin, het ruimtebedrijf van Amazonbaas Jeff Bezos, kan opnieuw uitpakken met een succesvolle lancering én landing van zijn raket. Het bedrijf toont de prestatie in een fraaie video.

Ruimtebedrijf Blue Origin is erin geslaagd om eenzelfde New Shepard raket voor een derde keer te lanceren en weer ongedeerd terug naar de aarde te brengen. Volgens CEO Jeff Bezos, beter bekend als stichter van webshop Amazon, maakte New Shepard een “perfecte booster landing.” Een begeleidende video bekrachtigd zijn woorden.

De raket voerde dit kunstje het afgelopen jaar drie keer met succes uit en liep zo met de primeur weg die concurrent SpaceX graag op zak had gestoken. Het signaleert dat Blue Origin goed op schema zit voor de eerste bemande testvluchten, waar het in 2017 mee van start wil gaan. Het uiteindelijk doel is een ruimtevoertuig op punt te zetten voor toeristische doeleinden.

Het bedrijf testte bij deze lancering nieuwe software uit, en het vermogen van de motor om op een lager punt in zijn daling te herstarten en een goede landing uit te voeren. De capsule waar de uiteindelijke passagiers in zullen komen zitten, komt apart op de aarde terecht met behulp van parachutes.

Blue Origin ging tot nu toe vrij geheimzinnig om met informatie over zijn raketten en bezigheden. New Shepards recentste lancering was nog maar de eerste keer dat het bedrijf op voorhand liet weten dat het een van zijn raketten de ruimte in zou sturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business