Nieuws

Samsung start massaproductie van ’s werelds kleinste DRAM

De productie van Samsung zijn eerste 8 GB DRAM in de 10-nanometerklasse is van start gegaan. Hiermee is het bedrijf de concurrentie net een stapje voor.

Samsung is begonnen met de massaproductie van 8 GB DDR4 DRAM in de 10-nanometerklasse. Tot deze klasse behoort procestechnologie van tussen de 10 en 19 nanometer. Onder andere SK Hynix en Micron werken al enige tijd aan DRAM in deze klasse, maar Samsung gaat met de primeur aan de haal van het produceren van de eerste commerciële versie.

De DRAM van Samsung zou 18 nanometer groot zijn en heeft een transfersnelheid van 3.200 megabit per seconde. Met behulp van zijn very large scale integration-technologie is Samsung erin geslaagd de kleine DRAM 30 procent sneller en 20 procent energie-efficiënter te maken dan de vorige generatie in de 20-nanometerklasse.

De 10-nanometer DRAM van Samsung wordt zowel voor PC’s als servers geproduceerd. Later dit jaar hoopt het bedrijf zijn DRAM voor mobiele toepassingen te onthullen. De nieuwe vlaggenschepen van Samsung die in de herfst worden gelanceerd, zullen hoogstwaarschijnlijk voorzien zijn van de nieuwe chip.

dramgeheugenmobielsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals