Nieuws

Amazon zet in op zonne-energie voor nieuwe Kindle

Amazon zal volgende week een nieuwe Kindle presenteren die inzet op batterijvermogen. Enkele slimme covers moeten hierbij helpen.

De Amazon Kindle is al jaren het gadget dat het Amerikaanse bedrijf typeert. De e-reader is de geschikte manier om klanten aan zich te binden met zijn digitale ecosysteem. Dat platform wordt volgende week uitgebreid, zo zegt grote baas Jeff Bezos. Enkele bronnen binnen het bedrijf lichten tevens een tipje van de sluier op, wat betreft accessoires.

De nieuwe Kindle zal beschikbaar worden met enkele slimme covers. Eentje zal een extra batterij bevatten, zodat de Kindle zelf dunner en lichter dan ooit zal zijn. Op die manier zet Amazon in op batterijcapaciteit, zonder zijn toestel significant zwaarder te maken. Een andere cover zal werken op zonne-energie, en krijgt intern dan ook de werknaam ‘Sunkiss’ mee.

Bezos berichtte het nieuws van een nieuwe Kindle gisteren al op Twitter, maar wou geen verdere commentaar geven. Het is dus niet duidelijk wanneer het toestel beschikbaar wordt of wanneer de Sunkiss beschikbaar zal zijn. De interne bronnen spreken van een middellange termijn voor de cover op zonne-energie.

De Kindle is zonder twijfel het gadget dat de online webwinkel op de kaart zette qua boekenverkoop. Amazon verkoopt de toestellen zonder daar zelf een cent op te verdienen, waardoor Kindles vaak de goedkoopste en kwalitatiefst optie zijn voor boekenfanaten. De winst haalt Amazon vervolgens uit de verkoop van e-books.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business