Nieuws

Nieuwe iPad nog moeilijker te repareren dan voorganger

De toestellen van Apple staan er om bekend moeilijk te repareren zijn. De nieuwe iPad Pro doet het op dit vlak zelfs nog slechter dan zijn voorganger.

iFixit heeft er zijn missie van gemaakt ieder toestel dat het in handen krijgt uit elkaar te vijzen om na te kijken hoe eenvoudig het is om het gadget te herstellen. Een week geleden kreeg het bedrijf al de Oculus Rift in handen, welke redelijk eenvoudig te demonteren bleek. De toestellen van Apple staan echter bekend om hun moeilijke herstelbaarheid en ook voor de nieuwe iPad Pro van 9,7 inch is dit niet anders.

[related_article id=”178518″]

Net als zijn grote broer bevat de nieuwe iPad een Smart Connector om Apples Smart Keyboard mee te verbinden. De Smart Connector is nog steeds zo goed als onmogelijk te vervangen, al is de kans klein dat dit nodig zal zijn. Het bevat immers geen bewegende onderdelen. Ook het scherm van de 9,7 inch-iPad is gelijk aan deze van zijn voorganger. Dit wil zeggen dat het LCD-paneel en glas aan elkaar zijn vastgemaakt, wat tot extra vervangingskosten kan leiden.

Op het vlak van batterij doet de nieuwe iPad het echter een stuk slechter dan zijn voorganger. De iPad Pro van 12,9 inch bevatte namelijk enkele handige lipjes, waardoor de batterij vrij eenvoudig te verwijderen is. Jammer genoeg is dit niet het geval bij de 9,7-inchtablet. Hier is de batterij vastgelijmd, wat de nieuwe iPad een stuk moeilijker te repareren maakt.

De vastgelijmde batterij heeft een directe weerslag op de score voor herstelbaarheid. De iPad Pro van 9,7 inch is namelijk zwaar gebuisd met twee punten op tien, terwijl zijn grotere broer een score van drie op tien haalde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business