Nieuws

Samsung Galaxy S7 zorgt voor miljardenwinst

Dankzij een vroege release en het ontbreken van een nieuwe high-end iPhone leveren Samsung een sterke winst op.

Samsungs Galaxy S7 lijkt de Koreaanse fabrikant geen windeieren te leggen. Terwijl de S6 vorig jaar nog onverwacht slecht presteerde in de verkoop, lijkt de S7 dit ruimschoots goed te maken. Aan de basis van het succes liggen enkele marketingredenen en enkele gelukkige meevallers. Met name het ontbreken van een nieuw high-end iPhone-model zorgt ervoor dat kapitaalkrachtige klanten, op zoek naar een nieuw toestel, voor Samsung kiezen.

Vorig jaar was het een heel ander verhaal: kwartaal na kwartaal liet Samsung negatieve cijfers optekenen. De verkoop viel zelfs zo tegen dat de Koreanen deden uitschijnen dat de S6 toch vlot over de toonbank ging. Met de S7 lijkt het niet om leugens te gaan.

In zijn voorlopig rapport over het eerste kwartaal laat Samsung dan ook een verwachte winst op tekenen van maar liefst 7,5 miljard euro. Niet alles is hiervan afkomstig van de verkoop van de S7, maar toch een groot stuk. De totale omzet zou 37 miljard euro omvatten.

Naast het geluk van een concurrentieloze periode, heeft Samsung de goede cijfers te danken aan de vroege release van het toestel – vroeger dan vorig jaar de S6 – en aan de algemene kwaliteit van het toestel. Onze review van de Galaxy S7 vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business