Nieuws

Hacker steekt Raspberry Pi in Game Boy

Een hacker heeft een originele Game Boy volledig uit elkaar gehaald en voorzien van een Raspberry Pi. Het resultaat is verbluffend.

De Raspberry Pi werd al door menigeen gebruikt om unieke creaties te maken. De hacker Wermy heeft zijn Raspberry Pi Zero gecombineerd met een Game Boy om de console uit 1989 tot een nieuw niveau te tillen.

Extra poorten

In een filmpje toont Wermy wat op het eerste zicht op een doodnormale Game Boy lijkt. Wanneer je wat beter kijkt, zal je echter merken dat de console vier knoppen heeft, in plaats van twee, en een scherm bevat dat er net iets anders uitziet dan normaal. Dit komt doordat de hacker zijn Game Boy volledig uit elkaar heeft gehaald en voorzien van een Raspberry Pi Zero en enkele andere nieuwe snufjes, waardoor het mogelijk wordt om tal van spellen te spelen aan een hogere resolutie.

Behalve de Raspberyy Pi Zero voegde Wermy een nieuw scherm toe aan zijn Game Boy, twee extra knoppen vooraan die als x en y fungeren en een L- en R-knop achteraan. Verder bevat de console een externe USB-, micro USB- en mini HDMI-poort en wordt de Game Boy voortaan van stroom voorzien met behulp van een lithium-ionbatterij.

SD-kaartje

Ook een originele spelcartridge moest eraan geloven. Wermy voorzag deze namelijk van een SD naar micro SD-adapter. Hierdoor bevat de cartridge niet langer slechts één spel, maar de volledige catalogus van meerdere spelconsoles. De hacker maakte het geheel af door de cartridge van een sticker met het Raspberry Pi-icoontje te voorzien.

De Raspberry Pi Zero binnenin de Game Boy draait Emulation Station. Deze software laat Wermy toe om spellen te spelen van Game Boy, Nintendo Entertainment System, Super Nintendo Entertainment System en zelfs Sega Genesis. Bovendien heeft de hacker de verschillende stappen online gezet, waardoor ook jij je oude spelconsole een nieuw leven kunt inblazen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business