Nieuws

Nieuw lek bij HTC toont nieuwste vlaggenschip

Net zoals vorig jaar bij de HTC One M9 weet de Taiwanese smartphonefabrikant de informatie niet bij zich te houden tot de grote voorstelling.

Informatielekken tieren welig bij HTC, en ook dit jaar weten we zo goed als alles nog voor het nieuwste vlaggenschip officieel werd voorgesteld. Normaal gezien zou de Taiwanese smartphonefabrikant alle details zelf bekend maken op de grote online persconferentie van morgen, maar een mol heeft diep gegraven, met als resultaat dat we alle informatie reeds hebben.

Zo beweert althans het Nederlandse Gsm Helpdesk dat HTC gekozen heeft voor de naam HTC 10. Daarbij laat het de voorvoegsels ‘One’ en M’ volledig vallen. Voor het uiterlijk van het nieuwste topmodel koos de fabrikant om de lijn wel door te trekken, waardoor de nieuwe HTC 10 een kruising lijkt te worden tussen de One M9 en de One A9. De behuizing zal opnieuw van metaal zijn.

Snel, sneller

Voor het scherm werd opnieuw gekozen voor een 5,2 inch formaat, ditmaal met een QHD-resolutie (1440×2560). Onder het scherm zijn opnieuw capacitieve toetsen ingebouwd, met een fysieke homeknop die een vingerafdruksensor herbergt.

Zoals verwacht mag worden, beschikt de HTC 10 over Qualcomms nieuwste Snapdragon 820 voor het rekenwerk. De 64 bits-processor zal 2,2 GHz halen. Daarnaast zal het toestel beschikken over 4 GB RAM-geheugen, met 32 of 64 GB interne opslag. Dat laatste kan uitgebreid worden met een microSD-kaart en gegevens kunnen overgezet worden via NFC. Opladen zal gebeuren met een USB-C-aansluiting.

Snelst

Cameragewijs zal de HTC 10 uitgerust zijn met een 12 megapixel ‘ultrapixel’-camera met een diafragma van f/1.8. De camera krijgt optische beeldstabilisatie en laserfocus. Ook de frontcamera, die 5 megapixels meekrijgt, zal beschikken over optische beeldstabilisatie.

Voor de speakers is gekozen voor een ‘BoomSound’-implementatie, waarbij een grote speaker bovenaan, samen met een kleinere onderaan, moet zorgen voor een stereo-ervaring. De batterij zal 3.000 mAh bedragen en beschikken over een snellaadfunctie.

Vanaf midden mei zal de nieuwe HTC 10 beschikbaar zijn, over een prijs is nog niets geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business