Nieuws

Tesla-concurrent Faraday Future start bouw fabriek

Faraday Future, een Chinees bedrijf dat rechtstreeks wil concurreren met Tesla, begint aan de constructie van een grote autofabriek in de VS.

Begin dit jaar pakte Faraday Future uit met een erg indrukwekkende conceptwagen: de FFZERO1. De volledig elektrische wagen was niet meer dan een idee om de mensen warm te krijgen, maar Faraday Future plant wel degelijk om snel met de productie van een gelijkaardig voertuig te beginnen. De conceptwagen heeft specificaties gelijkaardig aan de Tesla Model S P90D.

[related_article id=”175362″]

Faraday Future schepte nu het eerste zand weg op een site en noorden van Las Vegas in Nevada. Op die site moet binnen twee jaar een afgewerkte fabriek staan. Het hele complex zal de Amerikanen zo’n 4.500 jobs opleveren. Dat weet Business Insider.

Met de komst van Faraday Future positioneert Nevada zich als hotspot voor elektrische wagens. Ook de Gigafactory van Tesla is immers in de staat terug te vinden. Tesla’s complex ligt weliswaar 500 kilometer verder nabij Reno.

Faraday Future is een project van Jia Yueting, een miljardair die zijn fortuin als Chinese mediamagnaat verdiende. Het bedrijf heeft nog geen finaal prototype van zijn wagen klaar maar maakt zich sterk dat dat detail volgend jaar in orde moet zijn. Het Chinese bedrijf is in ieder geval ambitieus, en met de start van het werk aan de fabriek lijkt het plan meer te zijn dan grote woorden van een rijke man.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business