Nieuws

Huawei lanceert Gear VR-concurrent

Chinese smartphonebouwer Huawei kondigt een eigen virtual reality-headset aan. De bril zou net als de Gear VR van Samsung uitsluitend met enkele specifieke smartphones werken.

Huawei maakt een eigen Gear VR. Dat weet Techradar. We kiezen onze woorden hier nauwkeurig: de bril van de Chinese Samsung-concurrent lijkt als twee druppels water op de Gear VR. Het formaat, de kleuren, de manier van werken en zelfs de bediening lijken als twee druppels water op elkaar. De Gear VR werkt enkel met Samsung-vlaggenschepen, de Huawei VR houdt het op high end Huawei-telefoons.

[related_article id=”160858″]

De bril zal werken met de Huawei P9 de P9 Plus en de Mate 8. De headset gebruikt een USB Type C-aansluiting, al is dat niet meer dan een detail. Het grootste verschil zal de content zijn. Samsung werkt samen met Facebook en Oculus en heeft al enkele leuke games en toepassingen in de Oculus-winkel staan. Bovendien verschijnt er heel wat leuke videocontent op de bril. Hoe Huawei daarmee zal concurreren is nog niet duidelijk. De Chinezen pakken alvast uit met 4.000 gratis films (niet noodzakelijk in VR) en 40 gratis spellen, naast 350 gratis 360°-foto’s en 150 panoramische tours. Dat is een goed begin, maar bij VR is meer dan ooit kwaliteit belangrijker dan alleen kwantiteit. Afwachten dus.

Verder valt het op dat de vlaggenschepen van Samsung een WQHD-resolutie hebben. Huawei houdt het op de helft: Full HD. Dat verschil is in een VR-headset erg duidelijk. Tot slot bezit de Kirin 950, het hart van Huawei’s P9 line-up, bijlange niet dezelfde grafische capaciteiten als de SoC’s aan boord van Samsungs S6- en S7-reeks. Over een prijs en een releasedatum weten we voorlopig nog niets.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business