Nieuws

Tesla verliest Autopilot-ingenieur aan concurrerende start-up

Met zijn bedrijf, Comma.ai, probeert George Hotz Tesla het vuur aan de schenen te leggen. De aanwerving van een ervaren Tesla-ingenieur moet hierbij helpen.

George Hotz, bekend om zijn hack van de iPhone en Playstation 3, onthulde nog niet zo lang geleden zijn eigenhandig gefabriceerde autonome wagen. Ondertussen heeft de Amerikaanse twintiger een eigen bedrijf opgericht, Comma.ai genaamd, en heeft hij maar liefst 3,1 miljoen dollar in de wacht gesleept.

Met deze recente verwezenlijkingen probeert Hotz Tesla het vuur aan de schenen te leggen. Deze week doet de Amerikaan hier echter nog een schepje bovenop. Hotz heeft namelijk Riccardo Biasini, een ervaren ingenieur die bij niemand minder dan Tesla werkte, weten aan te werven. Biasini zal werken aan een manier om autonome software in een wagen te integreren.

[related_article id=”175053″]

Hotz wil een kit ontwikkelen waarmee eenieder voor slechts 1.000 dollar zijn wagen kan omtoveren tot een zelfrijdende auto. De kans is echter klein dat de hacker dit systeem daadwerkelijk aan de man zal kunnen brengen. Behalve de technische moeilijkheden zal hij namelijk op een hoop tegenwind van overheden kunnen rekenen. Hoe kan hij immers garanderen dat zijn kit op de juiste manier aan een wagen wordt gekoppeld?

Daarom is het waarschijnlijker dat Hotz zijn systeem in de toekomst aan een wagenfabrikant zal verkopen. Op deze manier kan een fabrikant met weinig softwarekennis zonder veel problemen autonome auto’s aan zijn klanten aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business