Nieuws

Google Play Music krijgt ondersteuning voor podcasts

Google Play Music gaat Apple en Spotify achterna met de ondersteuning van podcasts voor de streamingdienst.

[related_article id=”176358″]Met een nieuwe update die werd uitgerold in Canada en de VS zal Googles eigen streamingdienst voortaan podcasts ondersteunen. Play Music treedt hiermee in de voetsporen van concurrenten Spotify en Apple. Die eerste introduceerde eerder dit jaar nog de functie in zijn streamingdienst. Google maakte zijn plannen bekend in een blogpost.

Hoewel het bij ons nog wachten wordt op een lancering van de nieuwe feature, laat Google ons al wel een blik werpen op zijn Podcast Portal. Daar zie je alvast een greep uit het nieuwe Podcast-aanbod dat gelanceerd werd samen met de update van Play Music. Het Portal wordt ook de plaats waar makers hun podcasts zullen kunnen uploaden.

Google spreekt alleen nog maar over een intrede van podcasts voor de webversie van Play Music en de Android-app. Over een uitrol naar iOS repte het bedrijf uit Mountain View nog geen woord. Het is dus voorlopig onduidelijk of, en wanneer iOS-gebruikers hun geliefde podcasts via Play Music zullen kunnen beluisteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business