Nieuws

Skype-bots debuteren in browser en op mac

Microsoft breidt de aanwezigheid van bots op Skype uit: ook op een Apple desktop en in de webversie van Skype kan je nu kunstmatige personen aanspreken.

Microsoft maakt het mogelijk om in Skype voor Mac en via de browser een gesprek aan te knopen met een bot, enkele weken nadat deze in de apps voor Windows, Android en iOS opdoken. Het bedrijf lanceert voor beide platformen een preview van de virtuele butlers in een beperkt aantal landen: Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, India, Nieuw-Zeeland, Singapore en de Verenigde Staten.

[related_article id=”178888″]Microsoft kwam met de bots voor de dag op zijn Build-conferentie eind maart. Het bedrijf is zeker niet de eerste die zijn hand waagt aan de kunstmatige assistenten, maar heeft de potentieel baanbrekende trend wel uitdrukkelijk voor het voetlicht gesleurd. Niet veel later volgde Facebook met een gelijkaardige aankondiging voor chat-app Messenger.

Naast de introductie van Skype-bots voor Mac en op het web, stelt Microsoft ook twee nieuwe bots voor die het in het leven heeft geroepen. Murphy helpt je “met het vinden en creëren van beelden voor wanneer vragen niet enkel met woorden kunnen beantwoord worden”: de bot zoekt m.a.w. naar gifs voor jou. Aan Summarize kan je vragen om de inhoud van een webpagina samen te vatten als je geen tijd hebt om deze te lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business