Nieuws

Corning kan afbeeldingen printen op zijn Gorilla Glass

Corning kan nu tegen een goedkope prijs afbeeldingen printen op zijn sterke Gorilla Glass. Het bedrijf ziet vooral veel mogelijkheden qua personalisatie van toestellen.

Corning, vooral bekend omwille van het solide Gorilla Glass bij smartphones en tablets, zegt dat het nu in staat is om te printen op zijn glas. Het bedrijf is al langer op zoek naar meer toepassingen voor zijn sterk glas. Zo vind je Gorilla Glass ook al terug bij wearables en laptopschermen.

Grote schaal

Nu lanceert het bedrijf Vibrant Gorilla Glass. Hiermee zullen fabrikanten in staat zijn om afbeeldingen op een laag Gorilla Glass te laten printen. Corning gebruikt naar eigen zeggen een gepatenteerde vorm van inkjet printing. Afbeeldingen geprint op glas zouden qua resolutie bijna gelijk moeten zijn aan hun papieren variant.

Meer nog, het proces zou zelfs sneller gaan en minder afval veroorzaken dan printen op papier, aldus Corning. Volgens het bedrijf is deze printtechnologie veel goedkoper dan eerdere pogingen waarbij logo’s op glas werden geprint. Het bedrijf claimt in staat te zijn om de technologie op zo’n grote schaal te ontwikkelen dat het klaar zal zijn voor gepersonaliseerde toepassingen.

Personalisatie

Natuurlijk heeft het weinig zin om allerlei afbeeldingen te printen op smartphoneschermen, maar het is wel zo dat je glas ook terug vindt op plaatsen waar het niet echt noodzakelijk is. Plaatsen waar het hem dus niet gaat om het transparante aspect van het glas, bijvoorbeeld bij een volledig glazen behuizing van smartphones. De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn ongetwijfeld de bekendste toestellen die daar gebruik van maken. In theorie zal het dus binnenkort mogelijk zijn om de behuizing van dergelijke toestellen volledig naar eigen wens aan te passen.

Corning zegt al te zijn begonnen met het leveren van Vibrant Gorilla Glass aan klanten. In de heel nabije toekomst mogen we dus allerhande toepassingen van het gepersonaliseerde sterke glas verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business