Nieuws

Allereerste smartphone zonder 3.5mm-audiojack is een feit

Ze zijn onderweg, telefoons zonder een analoge hoofdtelefoonaansluiting. LeEco’s nieuwe smartphones ondersteunen enkel oortjes of hoofdtelefoons via de USB-C-aansluiting.

Apple wordt er al maanden van verdacht dat het komaf wil maken met analoge audio voor zijn nieuwe iPhone 7-modellen. Toch is het de Chinese fabrikant LeEco die met de twijfelachtige eer gaat lopen.

Het bedrijf dat eerder al de eerste USB-C-telefoon op de markt bracht, wordt nu het eerste merk dat de 3.5mm-audiojack schrapt. Met de nieuwe Le2, Le2 Pro en Le Max 2 gaat LeEco voor digitale audio via de USB Type-C-verbinding.

LeEco levert geen adapter bij de nieuwe toestellen om zo alsnog analoge hoofdtelefoons compatibel te maken met de USB-Type-C-verbinding. In de plaats daarvan geeft de Chinese fabrikant je zowel een paar in-ear als een apart paar over-ear oortjes die de nieuwe verbinding ondersteunen. Het aanbod wat betreft USB-C-accessoires voor audio is momenteel nihil, maar zal waarschijnlijk de komende jaren nog groeien.

De kans is heel klein dat we in Europa binnenkort toestellen van LeEco op de markt zullen zien verschijnen. Als Apple inderdaad van plan is om een einde te maken aan de 3.5mm-audiojack, wordt de iPhone 7 dus waarschijnlijk het eerste toestel dat bij ons op de markt verschijnt zonder de analoge aansluiting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business