Nieuws

Hobbyist bouwt Arduino-kloon niet groter dan AA-batterij

Ondanks de beperkte grootte van een Arduino is het bordje nog steeds te groot voor bepaalde projecten. Een hobbyist knutselde daarom een kloon in elkaar die even groot is als een batterij.

Wat doe je wanneer een klassiek Arduino-bordje te groot is voor het project dat je voor ogen hebt? Johan Kanflo besloot dit probleem op te lossen door ‘eenvoudigweg’ zijn eigen, kleinere bordje te fabriceren. Het resultaat is een Arduino-kloon die niet groter is dan een gewone AA-batterij. Doordat het bordje met twee batterijen kan worden aangedreven, kan je het bovendien stockeren in een batterijhouder voor drie batterijen.

[related_article id=”179183″]

De zogenaamde ‘AAduino’ wordt aangestuurd door de ATMega328p-microcontroller en bevat de radiofrequentieontvanger RFM69C. Verder is het bordje voorzien van twee temperatuursensoren en een indicatorledje. Om de batterijen te sparen is de CPU van de AAduino ondergeklokt naar 8Mhz.

Aangezien de microcontroller net breder is dan een AA-batterij vijlde Kanflo hier een stukje af. Verder boorde de hobbyist gaatjes in een batterijhouder, waardoor de temperatuursensor een beetje kan uitsteken en je het licht van het indicatorledje kan zien. Hierdoor past de AAduino zonder problemen in een batterijhouder, samen met twee AA-batterijen.

Kanflo heeft de schema’s van zijn bordje en zijn werkwijze online gedeeld. Hierdoor staat niets je in de weg om je eigen exemplaar in elkaar te knutselen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business