Nieuws

Google laat je weblinks opslaan in Inbox en Keep

Met een nieuwe update voor Keep en Inbox wordt het mogelijk om weblinks op te slaan in beide apps. Inbox krijgt ook meer handigheden om nieuwsbrieven en evenementen te ordenen.

Inbox is de slimmere versie van de Gmail-app, en Keep is Googles kleurrijke en eenvoudige notitie-app. Met een nieuwe update krijgen beide apps voortaan de mogelijkheid om weblinks op te slaan. Google onthulde alle nieuwigheden in een blogbericht over Inbox en een gelijkaardig bericht over Keep.

Geen Pocket

Inbox krijgt een splinternieuwe extensie voor de desktopversie van Chrome. Hiermee kan je de link van de huidige webpagina die je bezoekt onmiddellijk saven in Inbox, of in een e-mail delen met anderen. Jammer genoeg gaat de nieuwe functionaliteit niet verder dan letterlijk de link opslaan. Je krijgt geen handige offline versie van de webpagina te zien zoals je die wel in apps als Pocket te zien krijgt.

Ook gebruikers van Keep worden verwend met een eigen extensie die iets anders werkt dan de Inbox-variant. Als je een webpagina opslaat krijg je nog de mogelijkheid om extra tekst en labels toe te voegen aan de notitie. Naast het opslaan van webpagina’s kan je met de Keep-extensie ook afbeeldingen en stukjes tekst opslaan door ze met de rechtermuisknop aan te klikken en ‘Save to Keep’ te kiezen.

Android en iOS

Ook met de mobiele versies op Android en iOS kan je aan de slag met de feature. Nadat de apps de nieuwe update hebben geïnstalleerd, krijg je meteen de mogelijkheid om webpagina’s op te slaan vanuit de Chrome-browser. Dat doe je door in Chrome ‘delen’ te kiezen, en vervolgens de app te selecteren.

Evenementen en nieuwsbrieven

Naast het saven van weblinks kan Inbox nu ook beter omgaan met evenementen uit Google Calendar en nieuwsbrieven die het via mail aankrijgt. Zo zet de mail-app nu meteen nieuwe e-mails over eenzelfde evenement samen.

Wat nieuwsbrieven betreft laat de app je eerst alle hoogtepunten uit de nieuwsbrief zien. Daarna kom je in een soort van preview-venster terecht waar je alle nieuwsitems vergroot ziet. Nadat je alle interessante stukken hebt gelezen, verkleint Inbox de nieuwsbrief automatisch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business