Nieuws

Apple Watch 2 verbindt met 4G

Een jaar na de lancering van de Apple Watch wordt er druk gepraat over een opvolger. Die zou volledig op zichzelf gebruikt kunnen worden, zonder iPhone in de buurt.

apple-watch-time-travel

De Apple Watch is een jaar oud. Laat drank, ballonnen en kaarsjes aanrukken, en neem een vuilbak mee. Apple is namelijk al druk bezig met een opvolger, en die zou zijn oudere broer wel eens volledig onaantrekkelijk kunnen maken. Een nieuwe versie zou, volgens de doorgaans goed geïnformeerde Wall Street Journal, verbinding kunnen maken via mobiele data, waardoor het ding volledig op zichzelf kan staan.

De achilleshiel van vele smartwatches vandaag is het feit dat je nog steeds je smartphone in de buurt moet hebben. Je horloge is daardoor vaak eerder een verlengstuk van je slimme telefoon, in plaats van een echt slim horloge. Dat de nieuwe Watch van plan is de iPhone thuis achter te laten, bewijzen de nieuwe beleidsregels voor Watch apps: [related_article id=”179542″]elke app moet op zichzelf staan om nog toegang te krijgen tot het platform. Apps die enkel een verlengstuk vormen van de tegenhanger op de smartphone worden geweerd.

Voortaan zal je kunnen gaan sporten, zonder een smartphone te moeten meezeulen. Achteraf kan je dan alle gegevens overzetten naar je iPhone. Maar moet je onderweg even bellen, of sms’en, dan zou dat ook moeten lukken.

Daarnaast lekte eerder al dat de nieuwe Apple Watch ook een snellere processor krijgt, waardoor de eerste iteratie van het populaire horloge stilaan onaantrekkelijk wordt. Het blijft natuurlijk afwachten wanneer de nieuwe modellen worden uitgebracht, en hoeveel de nieuwe functies de prijzen naar omhoog zullen stuwen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business