Nieuws

Twitter lijdt stevig verlies ondanks groeiend platform

Vorig kwartaal groeide het aantal actieve gebruikers op Twitter stevig aan. Desondanks slaagt het sociale medium er niet in winst te maken.

Het zijn geen fijne dagen voor de investeerders in Twitter. Het sociale medium lijdt al geruime tijd verlies, ondanks een groeiend aantal gebruikers. Het voorbije kwartaal wist Twitter ruim 5 miljoen nieuwe maandelijks actieve gebruikers aan te trekken. Toch bedroeg het verlies in dat kwartaal een stevige 79 miljoen dollar. Daarnaast lagen de inkomsten beduidend lager ten opzichte van het voorgaande kwartaal: 594,5 miljoen dollar tegenover 710 miljoen dollar.[related_article id=”178489″]

Het hele verhaal oogt wat somber, al dient gezegd te worden dat het bedrijf sinds vorig jaar grote stappen vooruit weet te zetten. Vorig jaar bedroeg de omzet namelijk slechts 436 miljoen dollar, wat een verlies van 162 miljoen dollar opleverde.

CEO Jack Dorsey blijft desondanks optimistisch, met name over de mogelijkheden en het groeipotentieel dat Periscope bezit. Tegenover zijn aandeelhouders verklaarde hij dat de deal met de NFL, om dinsdagwedstrijden live te streamen, meteen zorgde voor een lawine aan nieuwe aanvragen van andere verenigingen. Ook over de nieuwe tijdlijn was Dorsey erg optimistisch: er zouden meer tweets, retweets, antwoorden en ‘likes’ uit voortkomen. De CEO wist deze claim echter niet te staven met cijfers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business