mobiel-betalen

De slimme shopper heeft het al gezien: steeds vaker kan je in een fysieke winkel betalen met je smartphone. Deze zomer moet deze betaalwijze overal beschikbaar zijn.

mobiel-betalen

Waarom zou je betalen met cash geld als je dat gewoon met je smartphone kan doen? Steeds meer winkelketens stellen hun klanten in staat om hun aankopen in fysieke winkels te betalen met een slimme telefoon. Snel, makkelijk en veilig: je scant de QR-code in, geeft je pincode in, en klaar is kees. Tegen de zomer zou deze betaaltechniek in zowat elke winkel aanwezig moeten zijn.

 
Sinds begin dit jaar kan je de methode al gebruiken in alle winkels van Colruyt, Dreamland en Okay, schrijven Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg. Daar moeten dus nog een hele hoop winkels bijkomen. Volgens Atos Worldline, die het systeem van bancontact beheren, mag dat geen probleem zijn: “Om SmartPay te introduceren, moeten we niets wijzigen aan de infrastructuur van de winkel. We moeten alleen de software van de betaalterminal aanpassen.”

Het is alleen nog afwachten of en hoezeer het systeem zal ingeburgerd geraken. De Belg of Nederlander is doorgaans nogal wantrouwig tegenover dergelijke nieuwigheden. Digitaal betalen ligt sowieso al gevoelig, wat zich weerspiegelt in het nog steeds relatief kleine aandeel van online aankopen ten opzichte van onze buurlanden. Desalniettemin gebruikt toch al 3,1 miljoen Belgen zijn smartphone om bankverrichtingen uit te voeren, weet Datanews.

Op 12 mei organiseren ZDNet en Smart Business, in samenwerking met Twinkle, een gratisseminarie over digital commerce. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan je terecht op www.businessmeetsit.be.