Nieuws

Gehackte Apple Watch draait op Windows 95

Een ontwikkelaar met een hoop vrije tijd is erin geslaagd zijn Apple Watch op Windows 95 te laten draaien. Je kan het resultaat bewonderen in een filmpje.

De Apple Watch heeft een processor met een kloksnelheid van 520 MHZ, 512 MB geheugen en 8 GB opslagruimte. Hiermee zijn de specificaties van het slimme horloge een pak beter dan die van computers uit de jaren 90. Een programmeur kwam daarom op het idee om zijn Apple Watch op Windows 95 te laten draaien.

[related_article id=”179183″]

Aangezien Apple vasthoudt aan een erg gesloten besturingssysteem is het niet eenvoudig om het slimme horloge van het bedrijf te hacken. Nick Lee slaagde hier echter in door in wezen een Windows 95-app te ontwikkelen. Hiervoor diende hij een hoop onorthodoxe stappen uit te voeren, die hij in een blogpost uit de doeken doet.

Om te voorkomen dat het schermpje van de Apple Watch constant uitschakelt bij inactiviteit, lijmde hij bovendien een motortje vast aan de digital crown van het horloge. Ook paste hij de software van het Apple Watch aan, zodat het horloge één vingerafdruk kan volgen. Dit maakt het mogelijk om een cursor in Windows 95 voort te bewegen.

Het resultaat is een volledige versie van Windows 95 die op een Apple Watch draait, al kan je het besturingssysteem verre van snel noemen.

Indien je toch niet kan weerstaan aan de aanblik van Windows 95 in een slim horloge, kan je de hack zelf uitvoeren: Lee heeft de nodige bestanden hiervoor op GitHub geplaatst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business