Nieuws

Microsoft zet eerste desktopapps in Windows Store

Microsoft is begonnen met het converteren van gekende sterkhouders zoals WordPad en XPS Viewer naar het universele Windows 10 platform.

Microsoft heeft verschillende klassieke Win32-apps omgezet naar het Universal App-platform voor Windows 10. Bekende programma’s als WordPad, XPS Viewer en Microsoft Character Map staan nu te pronken in de Windows Store, al kan je ze nog niet downloaden. Dat bericht Windows Central.

Centennial

[related_article id=”179959″]Om de oude software om te zetten naar het universele platform van Windows 10 gebruikte Microsoft zijn eigen converteringstool Centennial, waarvoor het onlangs een preview uitbracht. Centennial neemt standaard desktop-bestandstypes als .msi en .exe en zet deze om naar AppX voor Windows 10.

De zo geconverteerde apps zijn op dit moment alleen nog maar geschikt voor pc, Microsoft moet nog een oplossing vinden om de klassiekers ook over te sluizen naar Windows 10 Mobile. Opvallende afwezige tussen de bekende programma’s is Notepad, dat toch een van de populairste bureau-accessoires van Windows is.

Wanneer je de apps ook effectief zal kunnen binnenhalen is nog onduidelijk, maar een goede gok is dat Microsoft ze waarschijnlijk samen met zijn grote Windows 10-verjaardagsupdate beschikbaar zal maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business