Nieuws

Google wil een chip in je oog implanteren

Google heeft een patent aangevraagd voor een slimme ooglens die in het oog van de gebruiker geïmplanteerd moet worden. Naar verluidt kan de chip mensen met slecht zicht helpen.

Uit een recent gepubliceerde patent van Google blijkt dat het bedrijf het Google Glass tot een nieuw niveau wil tillen. In plaats van een bril te voorzien van allerhande technische snufjes, werkt de softwaregigant namelijk aan slimme ooglenzen. Deze elektronische exemplaren moeten je natuurlijke ooglenzen vervangen.

De implanteerbare chip bevat onder andere opslag, sensors, een radio, een batterij en een elektronische lens. In de patent wordt beschreven dat het toestelletje allerhande signalen kan uitsturen, waaronder GPS, LTE en NFC. De elektronische lens wordt voorzien van stroom met behulp van een ‘energie oogstende antenne’.

De slimme ooglens dient in de eerste plaats om mensen met slecht zicht te helpen. Google kennende zal de data die het toestelletje verzamelt eveneens voor andere doeleinden kunnen worden verbruikt. Gepersonaliseerde advertenties kunnen immers een hele nieuwe betekenis krijgen, wanneer bedrijven weten naar waar je kijkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business