Nieuws

McLaren heeft 20 jaar oude computer nodig om F1 te herstellen

Vergeet regeringen die hun volk beschermen met Windows XP. Autobouwer McLaren heeft een nog ouder systeem nodig om zijn supercars te onderhouden.

Het is het soort nieuws dat geregeld voorbijkomt: een luchthaven wordt onbereikbaar omdat het een prehistorisch besturingssysteem draait, of Amerikaanse overheidsdiensten betalen zich blauw aan Microsoft om hun Windows XP systemen levensvatbaar te houden, aangezien de beveiliging van deze systemen al lang niet meer ondersteund wordt. Ook in andere branches komen die verhalen dus voor: autobouwer McLaren heeft een twintig jaar oude Compaq-laptop nodig om een van zijn modellen te onderhouden.

Het gaat om de McLaren F1, een supercar die gebouwd werd van 1992 tot 1998 en die lange tijd het record van snelste consumentenauto bezat. Deze F1 blijkt enkel te onderhouden met een Compaq-laptop die beschikt over een Conditional Access-kaart. Terwijl de laptops nog wel te vinden zijn via tweedehands sites, beschikken ze niet allemaal over zo’n CA-kaart, weet Tweakers. Daardoor moet de Britse autobouwer geregeld duizenden ponden investeren in een ‘nieuw’ toestel dat beschikt over de juiste kaart.

De autobouwer zou nu wel bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuw systeem dat de Compaqs eindelijk overbodig zou kunnen maken. Dat zou eigenaars van een F1 ook veel kopzorgen besparen: momenteel kan hun vehikel namelijk enkel nagekeken worden in het McLaren Special Operations-kantoor in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business