Nieuws

Google en Fiat slaan handen in elkaar voor zelfrijdende minivan

Google ziet toekomst in autonome shuttlevoertuigen. Fiat zal daarom honderd minivans voor het Amerikaanse bedrijf bouwen.

Een groep mensen van de ene plaats naar de andere plaats transporteren zonder dat hiervoor een chauffeur nodig is, wordt door velen als de toekomst aanzien. Tot nu toe testte Google zijn autonome rijtechnologie echter enkel op zijn zelfgemaakte autootjes en Lexussen uit. Geen van beide wagens is groot genoeg om meer dan vijf mensen te vervoeren.

[related_article id=”180385″]

Binnenkort kan hier echter verandering in komen. Google heeft namelijk een overeenkomst gesloten met Fiat Chrysler. De autofabrikant zal honderd Pacifica-minivans bouwen, waarin ruimte is voor acht personen. Er wordt verwacht dat tests met de minivans aan het einde van dit jaar van start zullen gaan.

De minivans zullen worden gemaakt door Fiat, waarna Google de wagens voorziet van zijn eigen software en hardware. De minivans zullen worden ontwikkeld in een faciliteit in Michigan, waar werknemers van beide bedrijven aan de slag zullen gaan.

De overeenkomst tussen de bedrijven gaat enkel over de honderd testvoertuigen. Of Google uiteindelijk de minivans van Fiat zal gebruiken om een autonome shuttledienst op poten te zetten, is hierdoor verre van zeker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business